Pesca España, presente na V edición de Vigo SeaFest para resaltar o valor dos produtos do mar

A presenza de Pesca España no festival subliña o seu compromiso por poñer en valor o papel crucial de peixes e mariscos na dieta mediterránea, así como o benestar físico, emocional e mental que achegan.
Pesca España, a asociación formada por algunhas das organizacións de produtores pesqueiros máis importantes do noso país, estará presente ata o próximo 14 de xullo na quinta edición de Vigo SeaFest.

O festival de música e gastronomía, centrado nos produtos do mar e organizado pola Cooperativa de Armadores de Pesca do Porto de Vigo (Arvi), situarase nos Xardíns de Elduayen, na zona náutica de Vigo, para acoller multitude de actividades deportivas, showcookings, así como talleres para nenos e familias. Neste contexto, V edición de Vigo SeaFest para resaltar o valor dos produtos do mar, preparados especialmente para a ocasión, así como participar na gravación dun episodio especial do ‘PezCast’, o podcast máis fresco de Pesca España.

Deste xeito, ata o vindeiro domingo, Vigo converterase no destino turístico precursor da cultura marítima e o patrimonio pesqueiro. Para Pesca España, participar neste tipo de iniciativas supón reforzar o seu compromiso coa promoción dos produtos pesqueiros e axudar á poboación para comprender o seu elevado valor gastronómico, así como os numerosos beneficios nutricionais que achegan.

En palabras de Antonio Nieto, Xerente de Pesca España: “Estamos moi contentos de formar parte desta iniciativa, que persegue os mesmos obxectivos que Pesca España: axudar na promoción dos produtos do mar e os seus múltiples beneficios. Estes días estaremos encantados de acompañar aos visitantes para que poidan descubrir que os peixes e mariscos son unha excelente fonte de proteínas, vitaminas e minerais esenciais, así como o papel tan fundamental que desempeñan para conseguir unha saúde óptima”.

Pesca España pretende, así, compartir coñecementos sobre a importancia de incluír peixe e marisco na dieta, e resaltar que estes produtos son unha auténtica #FuentedeFelicidad debido ás súas propiedades nutricionais e a súa importancia nunha alimentación saudable.

Reivindicando os beneficios nutritivos de peixes e mariscos

Os peixes e mariscos son recoñecidos polo seu valor nutricional, beneficios para a saúde e a súa importancia na gastronomía española. Aínda que o 70% dos españois gozan destes alimentos e o 56% desexaría consumir máis, a súa inxesta nos fogares diminuíu, preocupando ao sector pesqueiro e á saúde nacional.

“O seu consumo regular non só beneficia a saúde física, senón que tamén contribúe ao benestar emocional e mental, proporcionando momentos de goce, felicidade e promovendo un estilo de vida saudable para toda a familia”, sinala Antonio Nieto.