Iniciada a campaña de bivalvo en Sálvora con resultados desfavorables

  • A campaña de recolección de bivalvos en Sálvora comezou con resultados peores do esperado, cunha media de só seis quilos de ameixa vermella e menos dun de babosa por mariscador.
  • Os mariscadores apenas lograron colleitar unha media de seis quilos de ameixa vermella e menos dun de babosa por persoa.

A confraría de Aguiño comezou onte a campaña de recolección de bivalvos nas concesións de Sálvora con resultados inferiores aos esperados. Nunha asemblea celebrada en abril, os produtores xa decidiran pospoñer o inicio da actividade debido á escasa cantidade de marisco dispoñible.

Manuel Ángel Reiriz, presidente do colectivo, destacou que os resultados foron aínda peores do anticipado. Só 45 profesionais participaron na primeira xornada, logrando unha media de seis quilos de ameixa vermella por mariscador e menos dun quilo de babosa.

Os límites de recolección establecidos eran de dez quilos para a ameixa vermella e cinco quilos para a babosa, aínda que se permitía colleitar ata cinco quilos de cada especie. Ao final da xornada, só poxáronse na lonxa 29 quilos de ameixa babosa e 280 quilos de ameixa vermella. A pesar da escaseza, os prezos foron favorables, cun valor medio de 32 euros para a ameixa babosa e case 14 euros para a ameixa vermella.

Correntes alteradas

Reiriz sinalou a necesidade de realizar un estudo sobre o que está a ocorrer na ría, xa que a auga está máis quente do normal e as correntes están alteradas. Segundo a súa opinión, a falta de produto podería deberse a que as desovas non se están fixando no terreo.

Cualificou a situación como preocupante e anticipou que, se a primeira xornada foi pobre en capturas, é probable que os días seguintes sexan aínda peores. Engadiu que, de momento, a navalla é a única especie que parece manter a súa poboación.

Respecto a a posibilidade de suspender a campaña, Reiriz indicou que será necesario esperar e observar. É posible que o número de participantes diminúa debido á dificultade para alcanzar os límites de captura establecidos.