Congalsa, empresa especializada en alimentación con sede na Pobra do Caramiñal, entrou no accionariado da firma centrada en restauración de alta gama Yatecomeré, empresa nada en Galicia e que se trasladou posteriormente a Asturias, ao municipio asturiano de Morcín, onde ten a súa sede. Ata alí desprazáronse esta mañá Luis Miguel Simarro, presidente de Corporación Empresarial Congalsa, e Julio Simarro, conselleiro delegado de Corporación Empresarial Congalsa, para rubricar a adquisición dunha parte deste negocio fundado hai 15 anos.
“Nestes tres lustros, Yatecomeré fíxose un oco entre os grandes da hostalería organizada e restauración de alta gama ao proporcionar solucións de calidade entre as que destacan unha ampla variedade de referencias que poden axudar a fortalecer o catálogo de produtos de Congalsa con propostas gastronómicas de alta calidade, principalmente dirixidas ao sector Horeca”, sinalou Luis Miguel Simarro durante o acto.
Asentada no polígono industrial de Argame, no municipio de Morcín, en Yatecomeré elabóranse “deliciosos produtos tales como croquetas elaboradas con leite e manteiga fresca; ensalada rusa e diferentes solucións de carnes preparadas tipo american pulled pork, cochinita pibil, tinga de pito e outras variedades que facilitan que os hostaleiros poidan ofrecer receitas con produtos artesanais ligados a diferentes ramas culinarias tradicionais, temáticas ou, mesmo étnicas”, abundou o Presidente de Corporación Empresarial Congalsa, tras a firma desta mañá.
Datos económicos
A planta de Yatecomeré, na que se investiron máis de tres millóns de euros a finais de 2018, conta con 3.000 metros cadrados e nela desempeñan a súa actividade profesional 40 persoas. Ao termo de 2023, a compañía rexistrou unha facturación de 4,5 millóns de euros.
Coa entrada no accionariado desta firma asturiana, Congalsa continúa fortalecendo o seu proxecto para poder achegar sinerxias aos seus actuais clientes ofrecéndolles unha nova gama complementaria. O novo portfolio orientarase tanto á canle de hostalería, como ao retail e a comida lista para levar.
Os socios fundadores, Arturo Navas e David Fernández, seguirán ligados ao proxecto para potenciar de forma conxunta o negocio xunto aos directivos de Congalsa.