CONGALSA aposta polo fortalecemento do seu proxecto empresarial e entra no accionariado do especialista en restauración de alta gama YATECOMERÉ

Congalsa, empresa especializada en alimentación con sede na Pobra do Caramiñal, entrou no accionariado da firma centrada en restauración de alta gama Yatecomeré, empresa nada en Galicia e que se trasladou posteriormente a Asturias, ao municipio asturiano de Morcín, onde ten a súa sede. Ata alí desprazáronse esta mañá Luis Miguel Simarro, presidente de Corporación Empresarial Congalsa, e Julio Simarro, conselleiro delegado de Corporación Empresarial Congalsa, para rubricar a adquisición dunha parte deste negocio fundado hai 15 anos.


“Nestes tres lustros, Yatecomeré fíxose un oco entre os grandes da hostalería organizada e restauración de alta gama ao proporcionar solucións de calidade entre as que destacan unha ampla variedade de referencias que poden axudar a fortalecer o catálogo de produtos de Congalsa con propostas gastronómicas de alta calidade, principalmente dirixidas ao sector Horeca”, sinalou Luis Miguel Simarro durante o acto.
Asentada no polígono industrial de Argame, no municipio de Morcín, en Yatecomeré elabóranse “deliciosos produtos tales como croquetas elaboradas con leite e manteiga fresca; ensalada rusa e diferentes solucións de carnes preparadas tipo american pulled pork, cochinita pibil, tinga de pito e outras variedades que facilitan que os hostaleiros poidan ofrecer receitas con produtos artesanais ligados a diferentes ramas culinarias tradicionais, temáticas ou, mesmo étnicas”, abundou o Presidente de Corporación Empresarial Congalsa, tras a firma desta mañá.


Datos económicos

A planta de Yatecomeré, na que se investiron máis de tres millóns de euros a finais de 2018, conta con 3.000 metros cadrados e nela desempeñan a súa actividade profesional 40 persoas. Ao termo de 2023, a compañía rexistrou unha facturación de 4,5 millóns de euros.
Coa entrada no accionariado desta firma asturiana, Congalsa continúa fortalecendo o seu proxecto para poder achegar sinerxias aos seus actuais clientes ofrecéndolles unha nova gama complementaria. O novo portfolio orientarase tanto á canle de hostalería, como ao retail e a comida lista para levar.
Os socios fundadores, Arturo Navas e David Fernández, seguirán ligados ao proxecto para potenciar de forma conxunta o negocio xunto aos directivos de Congalsa.