- A Confraría de Pescadores de Barallobre participará no Fórum Gastronómico de Barcelona 2024, exhibindo os seus produtos da Ría e fomentando a innovación na súa comercialización.
A Confraría de Pescadores “Santiago Apóstolo de Barallobre” prepárase para representar os sabores únicos da Ría de Ferrol no prestixioso Fórum Gastronómico de Barcelona, que terá lugar do 4 ao 6 de novembro de 2024 na Fira de Barcelona. Baixo o lema “(Re)pensemos a restauración”, o evento reúne ás figuras máis innovadoras da gastronomía, cun enfoque na sustentabilidade e as novas tendencias culinarias.
Cun éxito irresistible en edicións previas, o Fórum Gastronómico promete atraer a máis de 18.000 visitantes e reunir a 350 expositores, quen mostrará os seus produtos e debaterán sobre o futuro da cociña. A Confraría de Barallobre terá un lugar destacado na caseta da Deputación da Coruña, baixo a campaña “A provincia que sabe,” ofrecendo aos asistentes unha selección de mariscos frescos e de alta calidade, característicos da Ría.
“Imos a esta Feira con moitas ganas,” declara o Patrón Maior Jorge López, quen ve en Barcelona unha oportunidade inmellorable para dar a coñecer os seus produtos nun mercado crave. “Levaremos zamburiñas, vieiras e navallas, preparados en degustacións diarias, para achegar os nosos sabores a chefs e visitantes”. As degustacións, que terán lugar ao mediodía cada día do evento, estarán a cargo da chef Nair González do restaurante Peirao 43, quen achegará o seu toque creativo a estes produtos de excelencia.
A Confraría aposta por esta experiencia como un paso máis na súa estratexia de desestacionalización, explorando o mercado de produtos conxelados para asegurar a sustentabilidade da extracción e ofrecer unha subministración constante. Ademais, na súa presentación en Barcelona destacaranse as potencialidades turísticas e gastronómicas da comarca da Ría, promovendo as súas paisaxes e calidade culinaria como atractivos de crecente valor para o turismo gastronómico.
Esta participación conta co respaldo do Grupo de Acción Local de Pesca Golfo Ártabro Norte e da Deputación da Coruña, quen ve en eventos como o Fórum Gastronómico unha oportunidade para posicionar á Confraría de Barallobre e a toda a rexión como referentes en calidade e sustentabilidade alimentaria.